Пауновић са Делегацијом Парламентарне скупштине Савета Европе

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије, Сузана Пауновић састала се данас са члановима Делегације Парламентарне скупштине Савета Европе. Делегацију у саставу гђа Марија Гузенина (Финска), г. Самад Сеидов (Азербејџан), гђа Силви Афхолдер (секретар Мониторинг комитета ПССЕ), г. Тим Картрајт (шеф Мисије СЕ у Србији) и гђа Мона Алгајт (секретар у Мисији СЕ у Србији), директорка Пауновић је упознала са делокругом рада Канцеларије за људска и мањинска права и општим стањем људских права у Србији.

Информишући госте о тренутним активностима Канцеларије, Пауновић је истакла сарадњу коју Канцеларија остварује са организацијама цивилног друштва, фокусирајући се на елементе међусобне подршке и сарадње у радним телима и на пројектима за унапређење положаја мањинских заједница у Србији.

Поред тога, Пауновићева је чланове делегације Парламентарне скупштине Савета Европе упознала и са активностима Владе у вези са социјалним укључивањем Рома и Ромкиња у Србији, али и резултатима досадашњих иницијатива и пројеката на којима Канцеларија активно ради када је реч о унапређењу положаја ове мањинске заједнице.

Такође, директорка Канцеларије је одговарала на питања чланова Делегације који су посебно били заинтересовани за проблеме Рома у областима личних докумената, становања и подршке цивилном друштву.