Пауновић на седници скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић обратиће се на седници Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине Републике Србије која је посвећена извештају Србије у оквиру трећег циклуса Универзалног периодичног прегледа и добијених препорука у уторак, 13. фебруара 2018., у 12 часова, мала сала Дома Народне скупштине, Трг Николе Пашића 13, Београд.

Сузана Пауновић, шефица делегације Републике Србије за III циклус УПР-а и председница владиног Савета за праћење примене препорука механизама УН за људска права упознаће присутне са извештајем Републике Србије који је 24. јануара представљен пред Саветом за људска права Уједињених нација, као и о  препорукама које је добила Србија.

Присутнима ће се обратити и председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине Мехо Омеровић, Карла Херши (Karla Hershey), стална координаторка Канцеларије Уједињених нација у Србији и Џозеф Мелот (Joseph Mellott), заменик шефа Мисије ОЕБС- а  у Србији.

О учешћу Заштитника грађана у процесу извештавања за Универзални периодични преглед говориће Зоран Пашалић, Заштитник грађана, док ће о учешћу организација цивилног друштва у процесу извештавања за УПР говорити директорка Београдског центра за људска права Соња Тошковић.