Шеста седница Савета за праћење примене препорука механизама УН за људска права

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић председаваће сутра, 12. априла 2018. године, шестој по реду седници Савета за праћење примене препорука механизама УН за људска права.

Седница Савета биће одржана у сали 368, Палата Србија, Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз, са почетком у 10 часова.

Чланови Савета су државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић, државни секретар у Министарству здравља Ференц Вицко, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Анамарија Вичек.

Чланови Савета су и помоћници министра правде Чедомир Бацковић, унутрашњих послова Зоран Лазаров, културе и информисања Ивана Дедић, саветник у кабинету министра за европске интеграције Југослав Милачић и шеф Одсека за људска права у Министарству спољних послова Борис Холовка.

Поред чланова, седници Савета присуствоваће чланови делегације Србије који су учествовали у представљању извештаја за трећи циклус УПР-а пред Саветом за људска права у јануару 2018. у Женеви, представници међународних организација, независних тела и организација цивилног друштва.

На самом почетку седнице Мрежа организација за децу Србије (МОДС) потписаће Меморандум о сарадњи са Саветом и то ће бити 10 по реду потписан меморандум који овај Савет има са организацијама цивилног друштва чиме се наставља јачање сарадње са цивилним друштвом у области праћења примене препорука механизама УН за људска права.