Пауновић: Додељено друго признање у оквиру кампање "Људи, будимо људи"

Јарменовци, Топола, 11. март 2020. године - Улагање у будућност деце и младих је наш приоритет. Сва деца, без обзира где живе, морају да имају једнаке услове, могућности и прилику да развијају све своје способности, истакла је данас у селу Јарменовци директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић која је доделила друго признање у оквиру кампање “Људи, будимо људи”.

Добитници овог признања за месец фебруар су родитељи, ученици и мештани села Јарменовци, надомак Тополе. Признање им је додељено због доприноса у побољшању услова за извођење наставе у четвороразредној школи - истуреном одељењу основне школе „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи, што представља прави пример друштвене солидарности.

Радује ме што је покретање ове кампање омогућило нашем друштву да се упозна са оваквим примерима солидарности који су свуда око нас, подвукла је Пауновић.

Несебичан труд ових људи за пример је свима да наставимо да се заједно трудимо како бисмо новим нараштајима оставили још бољу и лепшу Србију, истакла је Пауновић, и нагласила да Влада Србије посвећено ради на унапређењу образовног система, што потврђује и чињеница да се, из године у годину, издвајају далеко већа средства из буџета када је реч о образовању.

Планом за будућност "Србија 2025" предвиђено је да се око 700 милиона евра уложи у пројекте намењене за останак младих у земљи.

Пауновић је поделила задовољство што је кампања „Људи, будимо људи“ привукла пажњу друштвено одговорних компанија и, захваљујући томе, данас су поред признања школи поклоњени рачунари уз помоћ пријатеља из компанија „Сага“ и „Информатика“ А.Д.

Кампања „Људи, будимо људи“ трајаће током 2020. године и сваког месеца ће се бирати херој, било да је у питању једна особа или тим људи, и има за циљ да се захвалимо хуманим људима, промовишемо праве вредности као што су поштење, рад, међусобно поштовање, међугенерацијска солидарност, и тиме покажемо да су управо те вредности срж нашег културног и националног идентитета.