Пауновић на представљању Нултог извештаја о правима младих у Србији

Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије, која од 2012. године свакодневно даје допринос очувању и унапређењу људских и мањинских права у Србији, у сарадњи са Београдским центром за људска права и Тимом Уједињених нација за људска права у Србији, организује представљање Нултог извештаја о правима младих у Републици Србији.

До данас у Србији није објављен свеобухватан извештај који се бави остваривањем људских права младих са становишта механизама Уједињених нација. Циљ Нултог извештаја о правима младих у Републици Србији јесте да прикаже стање и идентификује постојеће изазове и препреке у погледу остваривања људских права младих у Републици Србији. Уз то, овај извештај има циљ да започне редовно годишње извештавање о стању права младих у Србији, почевши од 2020. године.

Тим поводом ће, 12. децембра 2019. године, са почетком у 10,30 часова у згради Уједињених нација у Србији (Булевар Зорана Ђинђића 64, Београд), говорити др Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права, Франсоаз Жакоб, стална координаторка УН у Србији, Милан Марковић, шеф Тима Уједињених нација у Србији, Тобиас Флесенкемпер, шеф Мисије Савета Европе у Београду и Невена Николић, координаторка омладинског програма Београдског центра за људска права и ауторка извештаја.