Пауновић на скупу посвећеном унапређењу права особа са инвалидитетом

Директорка Канцеларије Владе за људска и мањинска права Сузана Пауновић отвориће скуп поводом представљања општих коментара 6 и 7 Комитета УН за права особа са инвалидитетом у понедељак, 4. новембра 2019. године, са почетком у 10 часова, сала 233 у Палати Србија (источни улаз, Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд).

Поред Пауновић, у уводном делу обратиће се и Иванка Јовановић, извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС), док ће опште коментаре 6 и 7 и анализу спровођења препорука Комитета УН за права особа са инвалидитетом представити др Дамјан Татић, стручни сарадник НООИС-а и некадашњи члан Комитета УН за права особа са инвалидитетом.

Скуп заједнички организују Владина Канцеларија за људска и мањинска права и Национална организација особа са инвалидитетом Србије у оквиру програма „Општи коментари 6 и 7 Комитета за права ОСИ - консултације са организацијама особа са инвалидитетом као предуслов равноправног учешћа ових особа у друштву“. Програм је финансијски подржала Канцеларија за људска и мањинска права у оквиру Јавног конкурса „Спровођење антидискриминационих политика у Републици Србији за 2019. годину“.