Пауновић отвара конференцију „У праву си!“

Поводом обележавања Међународног дана људских права, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Сузана Пауновић отвориће конференцију под називом „У праву си!“ која ће се одржати у уторак, 10. децембра, са почетком у 10 часова, Палата Србија, сала "Београд".

Поред Пауновић, у уводном делу конференције обратиће се Нела Кубуровић, министарка правде, Биљана Поповић Ивковић, државна секретарка у Министарству унутрашњих послова, Франсоаз Жакоб, стална координаторка Уједињених нација у Србији, Њ.Е. Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији, Њ.Е. Андреа Орицио, амбасадор, Мисија ОЕБС у Србији, Тобиас Флесенкемпер, шеф Мисије Савета Европе у Београду, Милан Мариновић, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и проф. др Зоран Павловић, Покрајински заштитник грађана - Омбудсман.

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 10. децембар за Дан људских права 1950. године како би скренула пажњу „народа света“ на две године раније потписану Универзалну декларацију о људским правима, као први свеобухватни инструмент заштите људских права.

Као чланица Уједињених нација Република Србија настоји да допринесе унапређењу толеранције, једнакости и равноправности и да обезбеди заштиту људских права.

На конференцији је обезбеђен превод на енглески језик, као и на знаковни језик.

За праћење конференције потребно је да заинтересовани представници медија пошаљу своје акредитације најкасније до понедељка, 9. децембра, до 20 часова на имејл адресу press@ljudskaprava.gov.rs, као и да акредитовани представници медија буду на источном улазу Палате „Србија“ у уторак (10.12.2019.), најкасније до 9:40 часова.