Пауновић са представницима Националног савета ромске националне мањине

Београд, 8. октобар 2020. године - Директорка Канцеларије Владе Србије за људска и мањинска права Сузана Пауновић одржала је састанак са представницима Националног савета ромске националне мањине на коме се разговарало о активностима на даљем унапређењу права свих припадника ромске националне мањине.

Састанку су присуствовали председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић и председница Извршног одбора националног савета Пава Новаков Чабриловски.

Пауновић се посебно захвалила председнику Накићу на учешћу у онлајн кампањи којом су на друштвеним мрежама Канцеларије за људска и мањинска права, током ванредног стања, упућене снажне поруке у борби против ширења пандемије КОВИД19 на ромском, али и језицима осталих националних мањина које су учествовале у овој кампањи.

Пауновић је нагласила да је и услед епидемије коронавирусом обезбеђено редовно финансирање рада свих националних савета националних мањина из републичког, покрајинског и локалног буџета.

Накић је укратко представио најзначајније активности Националног савета указавши  на успехе као и питања са којима се овај национални савет суочавао за време пандемије КОВИД19.

Он је истакао и важна подручја у којима ће Национални савет ромске националне мањине деловати у будућем периоду, изражавајући уверење да ће се, уз сву подршку надлежних институција, пребродити и ова криза, као и све предходне које су нас задесиле.

Састанак је још један показатељ континуиране сарадње Канцеларије за људска и мањинска права и Националног савета ромске националне мањине.