Посета стажиста Генералном секретаријату Владе Републике Србије

Дванаесторо стажиста и стажисткиња „Програма стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама Србије“ данас је у згради Владе Републике Србије примио генерални секретар Вељко Одаловић, заменицa генералног секретара Тамарa Стојчевић, помоћници генералног секретара и директор Канцеларије за сарадњу с медијима Миливоје Михајловић.

Одаловић је стажистима представио рад, надлежности и свакодневне активности Генералног секретаријата Владе Републике Србије. Стажисти су се нарочито интересовали за активности у контексту европских интеграција и за рад на достизању европских стандарда у погледу остваривања људских и мањинских права. Између осталих тема, стажисти су са директором владине Канцеларије за сарадњу с медијима разговарали о свакодневним активностима прес центра и ажурном обавештавању јавности о раду Владе Републике Србије. Михајловић је стажистима приближио начин рада Канцеларије у савременом медијском окружењу. Генерални секретар се такође интересовао за искуства стажиста на Програму стажирања, а посебно за то на који начин ће своја искуства применити у срединама из којих долазе. Стажисти су поделили своја искуства на Програму стажирања и истакли значај који за њих има боравак у државним институцијама и стицање знања и радног искуства у Београду.

Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији, спроводи Канцеларија за људска и мањинска права у партнерству са пет државних институција, уз подршку амбасада Велике Британије и Холандије.