Стажисти у посети Народној скупштини

Учесници и учеснице „Програма стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама Србије“ данас су посетили Дом Народне скупштине. Стажисте и стажисткиње примио је председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић, заједно са председником Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехом Омеровићем, и председником Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Зораном Бабићем.

Господин Стефановић је истакао важност Програма за даље укључивање припадника националних мањина у јавни живот у Србији и указао на то да у садашњем сазиву Народне скупштине учествује знатан број посланика који долазе из мањинских заједница. За учеснике Програма посета Народној скупштини била је и прилика да разговарају о активностима парламента, а посебно о улози Народне скупштине у европским интеграцијама, као и о питањима којима се бави Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова. Стажисти су имали прилике да присуствују делу седнице Скупштине, где су их поздравили присутни посланици. Кустоскиња Народне скупштине уприличила је разгледање здања, током којег су стажисти и стажисткиње имали прилике да сазнају нешто више о историјату, занимљивостима и уметничким предметима који се у њему налазе, о историји парламентаризма, као и да посете различите сале, укључујући и чувену скупштинску библиотеку.

Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Србији спроводи Канцеларија за људска и мањинска права у партнерству са пет државних институција, уз подршку амбасада Велике Британије и Холандије.